ISPANAKLI BÖREK
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
6 adet yufka
İçi için ;
1 kg ıspanak
2 baş soğan
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz
karabiber
2 yemek kaşığı salça
200 gr ezine peynir
YAPILIŞI
Öncelikle ıspanakları yıkayıp doğrayın soğanları doğrayın pembeleşince
salça ekleyin sıkılmış ıspanakları ekleyin tuz ve baharat atın suyunu çekene
dek kavurun
Sosu için sıvıyağ süt yoğurt yumurta yı çırpın bir yufkayı serip her yerini
soslayın dörde bölün ıspanaklı iç serpin ve gül börek şeklinde sarın .en son
kalan sosu da üzerlerine sürün ve 200 derecede fırınlayın
Afiyet olsun..
**********************************************
TAVADA ISPANAKLI BÖREK
KARIŞTIR DÖK TAVAYA 10 DAKİKADA HAZIR
Malzemeler :
·
200 gr ıspanak
·
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
·
1 adet yumurta
·
1 su bardağı süt
·
Yarım çay bardağı sıvıyağ
·
1,5 su bardağı+1 yemek kaşığı un
·
1 paket kabartma tozu
·
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yapılışı :
Öncelikle
ıspanakları yıkayıp, ayıklayın ve ince ince doğrayın. Sonrasında büyük bir kase
içerisine 1 adet yumurta, 1 su bardağı süt, ve yarım çay bardağı sıvıyağ
ekleyin. Malzemeleri homojen kıvam alana kadar karıştırın.
Karışan sıvı
malzemelerin üzerine 1,5 su bardağı + 1 yemek kaşığı un, yarım tatlı kaşığı
tuz, 1 paket kabartma tozu ekleyin. Homojen bir kıvam elde edene kadar
karıştırın. Karışım üzerine doğranan ıspanakları ve rendelenmiş kaşar peyniri
ekleyin ve karıştırın. Hafif akışkan bir harç elde edin.
Böreği pişirmek
için bir tavayı sıvı yağ ile yağlayın. Börek harcını tava içerisine alın ve
yaydırın. Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. Kenarlarından
kontrol edin. Sertleşip üst yüzeyi kurumaya başladığında böreği çevirin. Düz
bir servis tabağını yağlayın ve yardım alarak böreği çevirin. Diğer tarafını da
kontrollü şekilde pişirin böreği servis tabağına alın. İlk sıcaklığı çıktıktan
sonra dilimleyip üzerini istenilen malzemeler ile süsleyin ve servis edin.
Afiyet olsun.