|
IIIS3DAIII
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 23.Ağu.2009 Pzr 05:27:03 |
|
Salçalı biftek
içindekiler
- 1 kg biftek, kasabınıza salçalı biftek yapacağınızı belirtin
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 baş kuru soğan
- 1 su bardağı kaynamış su
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
hazırlanışı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağını yayvan bir tencereye koyun. Tencereyi ocağa alıp biftekleri tek sıra halinde tencerenin dibine yerleştirin. Bir maşayla çevirerek her iki tarafını kızartın.
- Kızaran etleri tencerenin bir köşesine alıp diğer tarafta kalan etlerin de altını üstünü aynı şekilde kızartın.
- Bu arada 3 soğanı soyup bütün olarak etlere ilave edin. Etler bıraktığı suyu çekinceye kadar ara sıra çevirmek suretiyle pişirmeye devam edin.
- Etler suyunu çektikten sonra 3 su bardağı kaynamış suyu etlerin üzerine döküp yumuşayana kadar pişirin.
- Salçayı sıcak suyla ezip karabiberi ve tuzu ilave edin. Etleri fırın kabına yerleştirin. Üzerine salçalı karışımı dökün.
- Üzerini alüminyum folyoyla kapatıp 200 C lik fırında 15 dakika tutun.
- Servis yaparken pilav ve patates püresi ile birlikte sunulabilir.
|
|
IIIS3DAIII
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 23.Ağu.2009 Pzr 05:31:09 |
|
Cevizli Kanepe
içindekiler
- 100 gr ceviz
- 2 limon
- 1 tutam tuz
- 250 gr margarin
- 250 gr toz şeker
- 2 paket vanilya
- 4 yumurta
- 250 gr un
- 3 çorba kaşığı kakao
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 120 ml portakal suyu
- 75 gr bal
- 50 ml portakal likörü (yoksa portakal suyu da olabilir)
- Süs için birkaç ceviz tanesi
hazırlanışı
- Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Cevizleri öğütün.
- Limonu yıkayın. Kabuğunun yarısını rendeleyin. Suyunu sıkın.
- Margarin, toz şeker, limon rendesi ve tuzu karıştırın. Vanilyayı köpük halini alana kadar iyice çırpın.Yumurtaları ard arda diğer malzemelerin içine karıştırarak ilave edin.
- Un, kakao, kabartma tozu ve cevizleri karıştırın. 3-4 çorba kaşığı limon suyu ve portakal suyu ile birlikte yumurtalı karışıma ilave edin.
- Hamuru derin bir fırın kabına alın. 175 dereceye ayarlı fırında 50 dakika kadar pişirin.
- Bu arada, geri kalan limon suyunu bal ve portakal likörü ile karıştırıp ısıtın. Tatlı piştikten sonra fırından alın ve üzerine bu şurubu dökün.
- Soğuması için bekletin. Tatlıyı keskin bir bıçakla küçük kanapeler şeklinde kesin. Arzu ederseniz kanepeleri ceviz taneleri ile süsleyin.
Not : Kendim bizzat denedim ve çok güzel buldum denemenizi tavsiye ederim. |
|
IIIS3DAIII
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 23.Ağu.2009 Pzr 05:36:51 |
|
Patatesli Tavuk
içindekiler
- 4-5 adet orta boy patates
- Yarım kilo ince dilimlenmiş tavuk göğsü
- 5-6 diş sarımsak
- 1 adet kereviz sapı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 tatlı kaşığı kekik
- Yeterince tuz
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Maydanoz
Hazırlanışı
- Patatesleri soyup yuvarlak dilimler oluşturun.
- Kereviz sapını 2 cm aralıklarla doğrayın.
- Sarımsakları ortadan kesin.
- Bir kapta sıvı yağ, kekik ve tuzu karıştırın. İçine dilimlenmiş patatesleri, kereviz saplarını, sarımsak ve tavuk etlerini ekleyip harmanlayın.
- Yayvan bir tencereye patatesler altta, tavuklar üstte olacak şekilde malzemeleri dizin ve üzerine 1 çay bardağı su gezdirin.
- Kısık ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra bir tavada tereyağı eritin ve tavukları tencereden alıp bu yağda hafifçe kızartın.
- Servis tabağına biraz tenceredeki yemekten, 2-3 dilim de kızarmış tavuk ekleyin.
- Üzerini maydanoz ile süsleyin
|
|
Muckun
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 26.Ağu.2009 Çar 02:13:43 |
|
Teşekkürler WESWESE,wberfinw, IIIS3DAIII katkılarınız için.
|
|
xJULIETx
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 1.Eyl.2009 Sal 16:20:54 |
|
Canım Arkadaşlarım
·Muckun· Alleria ·funnyangel· ·yarimelmaa· ·CCkarainciCC·
manolya41 ENC0Z ·xturgayx· ·mecanicc· ·zZkUmArBaZz·
·larissa1· ·FBuseFB· ·35SaBoTaGe35· ·wberfinw· ·WESWESE·
·IIIS3DAIII· loirena
Beğendiğiniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.. Ayrıca yemek tarifi ekleyen arkadaşlarım, nefis yemekleriniz için ellerinize sağlık, bu sayfada yemek tariflerimize devam ediyoruz.. Teşekkürler..
Sevgilerimle
SEVGİ YAĞMURUNDAN YÜREĞİNE BİR DAMLA
DÜŞÜRMEYİ BİLENLERE
|
|
BanaBakKizim
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 1.Eyl.2009 Sal 16:25:31 |
|
Biz teşekkür ederiz.Ne kadar zarif bir paylaşım düşüncesi.Ne güzel özenle hazırlanmış sunumlar.Pek çok teşekkür ederiz bu başlığı düşünen, ve tüm yemek tarifi sunan arkadaşlarımıza.Çok tatlsıınız arkadaşlar. |
|
xJULIETx
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 1.Eyl.2009 Sal 16:57:37 |
|
KOLAY KUZU KEBAP
Yapımı çok kolay olup, lezzeti de bir o kadar fazla olan tarifimiz aşağıdaki gibi:
Malzemesi:
1 kg. kemikli kuzu eti
Bol karabiber.
Biraz tuz
1 cay bardağı su
½ cay bardağı kadar zeytinyağı
Yapılışı:
Etler yıkanır, onlu arkalı karabibere bulanır. Büyükçe bir celik tencerenin dibine etler dizilir, üstünden biraz tuz ve zeytinyağı gezdirilir. Su ilave edilir ve kısık ateşte, etler yumuşayıp suyunu çekinceye dek pişirilir.
Yalnız küçük bir hatırlatmam olacak, etin içinde bolca karabiber olduğu için hafif acı bir kebap oluyor, isterseniz karabiber miktarını istediğiniz kadar azaltıp, arttırabilirsiniz, afiyet olsun.
===========================================================================
KAĞITTA BİFTEK
Malzemeler:
4 adet biftek
2 diş sarımsak
2 adet büyük domates
200 gr mantar
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
4 dilim kaşar peyniri
Tereyağ, Hardal, Tuz Karabiber
Hazırlanışı:
Fırını 180 derecede ısıtın. 4 adet 30 cm alüminyum folyo kağıt keserek, bu kağıtları tereyağı ile yağlayın. Biftekleri sarımsak ve tuzla ovup, karabiber serpin. Her bifteği kağıtların ortasına koyun. İnce bir tat olarak hardal sürün. Üstlerine sırayla domates, mantar ve maydanozları koyun. En üste peynirleri koyup, biraz tereyağı ile folyoları uçlarından bir araya getirerek sarın. Fırın tepsisine dizerek 30-40 dakika pişirin. Sıcakken servis yapın.
Afiyet olsun..
===========================================================================
MANTAR SALATASI
Malzemeler:
1/2 kilo mantar 1 su b. yoğurt 2 diş sarımsak 3 çorba k. mayonez Tuz Toz kırmızı biber 1 çorba k. sıvıyağ veya tereyağı
Tarifi:
Mantarları doğrayın. Tavada yüksek ısıda tereyağında veya sıvıyağda soteleyin. Mantar ılındıktan sonra üzerine sarımsaklı mayonezli yoğurdu dökün. En son ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin.. Afiyet olsun..
===========================================================================
TAVUK BAGET
Malzemeler: 1 kg.kadar tavuk baget 2-3 adet patates 2 kaşık salça kekik,karabiber,pulbiber
Yapılışı: Tavuk bagetlerin üzerine geçenek kadar su ve tuz ekleyin.Haşlayın.Patatesleri soyun,büyüklüklerine göre 4-5 parçaya ayırın,sıvıyağda hafif kızartın,salçayı sulandırın,hepsini bir tepsiye yerleştirin,üzerine tavuğun haşlama suyundan bir iki kepçe boşaltın..Fırında yirmi dakika kadar tavuklar iyice kızarana kadar pişirin.. Afiyet olsun..
===========================================================================
KOLAY DOMATESLİ TAVUK
Malzemesi:
Bolca domates
Sarımsak
Zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Kemiksiz ve derisiz tavuk budu
Yapılışı: Tencereye bir miktar zeytinyağı gezdirilir, tavuklar üstüne yerleştirilir, minik minik doğranan sulu domatesler eklenir. En az 8-10 dis sarımsak minik minik doğranır, tuzu ve karabiberi eklenir. 1 cay bardağı kadar su eklenir. Kısık ateşte tavuklar yumuşayıncaya dek pişirilir ve yanında pilav ile servis yapılır. Afiyet olsun.
===========================================================================
|
|
Royal^^
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 1.Eyl.2009 Sal 18:08:22 |
|
MİDYE TAVA ( 5 kişilik )
Malzemeler : 36 adet iç midye 1 bardak un 1 bardak kızartma yağı 1 adet limon 2 adet yumurta 2 çorba kaşığı margarin 1 küçük bira Tuz
|
Hazırlanışı : Yumurtaları bir delikli süzgeçe kırıp aklarını altındaki kaba akıtın. Süzgeçte kalan sarılarını ayrı bir kaba alın.
Bir tencereye unu koyup ortasına çukur açın ve 1 bardak bira, margarin ve 2 adet yumurta sarısı koyarak karıştırın.
Sonra kenara ayırdığınız yumurta aklarına bir tutam tuz serpin ve telle köpürene kadar döğün ve bunları biralı hamura ilave edip iyice karıştırın.
Diğer taraftan bir tavada 1 bardak sıvı yağı iyice kızdırın ve midyeleri teker teker önce bir tabak içindeki una hafifçe bulayıp, sonra biralı hamura batırarak kızgın yağın içine atın.
Midyeler kabarıp her iki tarafları da kızarınca delikli bir kepçe ile yağını iyice süzerek servis tabağına alın ve üzeri sıcakken tuzlayıp tarator sosu ile servis yapın. | | |
|
xJULIETx
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 2.Eyl.2009 Çar 03:30:50 |
|
Royal^^ Teşekkür ederim bu nefis yemeğin için, ellerine sağlık..
|
|
CooLizmirArtek
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 2.Eyl.2009 Çar 03:34:17 |
|
Yahu Nil Abla Şimdi Yanında Yarım Ekmek Nasıl Kayardım Menemene Biliyonmu Off Diyorum :) |
|