ChatCity sohbet arkadaş sitesi ile oyun tavla ve okey oyna, sohbet muhabbet ortamını keşfet. Oyun, okey tavla oyna, kulüp aç ve kendi radyo yayınını yap

Forum sayfaları sohbet arkadaş sitesi ile oyun tavla ve okey oyna, sohbet muhabbet ortamını keşfet. Oyun, okey tavla oyna, kulüp aç erkek kız arkadaş bul


sohbet, okey, tavla, chat
13 Mayıs 2024, Pazartesi 07:32   

 

ChatCity Forum
Chatcity Forumlarında mesaj yazmadan önce Forum Kurallarını mutlaka okuyunuz...

En İyiler  Son Eklenenler       
sohbet forum basliklari  CC-Forum> ChatCity ile ilgili her şey > Merak Edilenler
forum sohbet oyun basliklari
   CHAT CİTY PASTANESİ
 Mesaj Ekle, sohbet ve oyun icin cagir
sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

manolya41

manolya41 resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey

sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  7.Oca.2011 Cum 20:20:29      CHAT CİTY PASTANESİsohbet oyun linki
Bu Mesajdan Alıntı Yaparak Mesaj EkleMesaj Ekle







Malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • 200 gram margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 tepeli yemek kaşığı kakaolu fındık kreması
  • 1 çay bardağına yakın su
  • Süslemek için hindistan cevizi
Şerbeti için;
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
Kakaolu Haliş Tarifi
  1. Öncelikle 1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı suyu tencereye alın. 5-6 dakika kadar kaynatın. Şerbeti soğumaya bırakın.
  2. Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alın elinizle karıştırın.
  3. Margarin, sıvıyağ, kabartma tozu, vanilya, kakaoyu ilave edip yoğurun. Son olarak unu döküp biraz daha yoğurun. üstünü örtün 20-30 dakika dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. 175 derece ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin. Kurabiyeler pişerken çikolatayı benmari usulü eritin. Bir tencereyi suyla doldurun. Başka bir kaba fındık kremasını koyun tencerenin içine oturtun Ocağı açın biraz erimeye başlayınca suyu dökün karıştırın. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti kurabiyelerin üstüne dökün. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı da kurabiyelerin üstüne teker teker gezdirin. Çikolatayı iyice çektikten sonra hindistan ceviziyle süsleyin
 



MALZEMELER :

500 gr. tatlı lor
2 yumurta
2 paket kare bisküvi
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
125 gr. eritilmiş soğutulmuş margarin
2 muz
bisküvileri ıslatmak için ılık süt


YAPILIŞI:


Önce yumurtaları çırpıyoruz. Sonra lor,şeker,vanilya,margarin katıp çırpıyoruz.Alüminyum folyoyu düz zemine yayıp üzerine streçfilm seriyoruz.bisküvileri ıslatıp enine 3 boyuna 5 sıra diziyoruz.

Sonra kremadan sürüyoruz.İşlemi 3 kez tekrarlıyoruz.En üste krema sürünce ortaya muzları dizip kenarlardan katlayıp piramit şekli veriyoruz.Kalan kremayı üstüne döşeyip dolapta bir gece bekletiyoruz.İster çikolata sosu ile ister dondurma ile servis ediyoruz.

Narlı pasta
 



Malzeme

1 paket bisküvi, 70 gram yağ
1 paket kremşanti,
1 paket labne peynir
1 adet nar


Hazırlanışı

1. Bisküviyi robottan geçirdikten sonra
yağla beraber iyice karıştır ve kelepçeli
bir kalıbın dibine yerleştir.

2. Başka bir kabın içinde kremşantiyi hazırla.
İçine labne peyniri ekleyip bir süre karıştır.

3. Kalıptaki karışımın üzerine hazırladığın
kremayı yerleştir ve ardından
buzdolabında en az bir saat beklet.

4. Narı soyup tanelerine ayırdıktan sonra,
pastanın tamamını narlarla kapla.



***TENCEREDE YAŞ PASTA***

MALZEMELER:
1 adet yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portalakal kabuğu rendesi

KREMA İÇİN:

2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
1 çay bardağı damla çikolata
80 gramlık bitter çikolata

YAPILIŞI:Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek çırpıyoruz.
Sırasıyla diğer malzemeleride ilave edip karıştırıyoruz.Isıya dayanıklı cam kalıbın her yerini sıvı yağla iyice yağlıyoruz.Harcımızı kaba boşaltıp tencereye oturtuyoruz.Kalıbımızın yarısına gelecek şekilde musluk suyu ilave ediyoruz.Tenceremizin kapağına bir mutfak havlusu koyup tenceremizin kapağını kapatıyoruz.Ardından su kaynayana kadar yüksek ateşte,su kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika kapağını hiç açmadan pişiriyoruz.20 dakika sonunda ocağı kapatıp kapağını açmadan 15 dakika bekliyoruz.

Sürenin sonunda kapağı
açıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıbımızı ters çevirip kekimizi çıkarıyoruz.Soğuduktan sonra üçe bölüyoruz.her katına krem şanti sürüyoruz.

Dilerseniz damla çikolatada ekleyebilirsiniz.Tüm katlar bittikten sonra kalan krem şantiyle her yerini kaplıyoruz.Üzerine çikolata sosu veya benmari usulü eritilmiş bitter çikolayla süslüyoruz.



ÇİKOLATA SOSLU DİKEY KATLI PASTA
Malzemeler
3-3,5 paket pötibör bisküvi
Kreması için
6 çorba kaşığı mısır nişastası(tepeleme)
8 su bardağı süt
4 çorba kaşı kakao
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
60gr bitter çikolata(20 tablet kadar)
Üzeri için
2 paket çikolata sosu
4 su bardağı süt
Fındık kırığı, kırılmış bitter çikolata parçaları



Yapılışı


Bütün krema malzemelerini tencereye koyup pişirelim.En son çikolata ve vanilyayı ekleyip ocaktan alalım.
Kelepçeli kalıba bisküvileri şekerli suya bir yüzlerini batırıp dikey olarak sıralayalım.Tabaka halinde kremayla sıvayalım.Bütün bisküvileri bu şekilde kremayla sıvayarak bitirelim.En ortasında bisküvileri kırarak yerleştirebiliriz.
Bu şekliyle 1-2 saat dolapta dinlendirelim.
Bu arada 2 paket çikolata sosunu 4 bardak sütle pişirelim.Soğumaya bırakalım.
Beklettiğimiz pastamızı kalıptan düzgünce çıkaralım.Üzerini çikolata sosuyla kaplayıp fındık kırıkları ve bıçakla kestiğimiz çikolata parçalarıyla süsleyelim.4-5 saat kadar dolapta bekletip afiyetle yiyelim..
 


Malzemeler - Ekler Hamuru
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
115 gram tereyağı
Tatlı kaşığının ucuyla azıcık şeker
Tatlı kaşığının ucuyla azıcık tuz
1 su bardağı un
5 büyük yumurta, oda sıcaklığında
Yapılışı - Ekler Hamuru

Fırını 190 C’de ısıtın. Pişirme kağıdının üzerine 8 adet kuğu kafası ve boynu çizin. Bir kenara ayırın. İki tepsiye (pişirirken fırınınızı 3′e böleceksiniz) yağlı kağıt serin ve bunu da kenara ayırın. Krema torbasına bulabileceğiniz en büyük yuvarlak başı takın.

Sütü, suyu, tereyağını, şekeri ve tuzu orta boy bir tencerede yüksek ateşte kaynatmaya başlayın. Kaynadıktan sonra unu tek seferde karışımın içine döküp hızlıca karıştırarak yedirin. Ocağın ateşini kısık-orta olarak ayarlayın ve tencerenin altında ince bir hamur tabakası oluştana kadar karıştırmaya devam edin. Ateşten alın.


Yumurtaları teker teker ekleyin ve karıştırın. Bütün yumurtalar katıldıktan sonra hamuru hemen kullanmanız gerekiyor, soğumamasına özen gösterin.

Hamurun yarısını krema torbasına koyup 6-7 cm çapında ve 5 cm yüksekliğinde yuvarlakları yağlı kağıda aralarında 5 cm kalacak şekilde sıkın.


Hamurun 2/3 lük kısımı bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Geri kalanını kuğu başları ve boyunu için kullanıyor olacağız. 10 dakika boyunca pişirip ardından fırının kapağını açıp tahta bir kaşığın sapını sokarak çok az açıklık bırakın ve 5 dakika daha pişirin (hamurun içindeki suyun buharlaşması ve kuruması için).

15. dakika sonunda tepsileri önleri arkaya gelecek şekilde ve alttaki tepsiyi üsttekiyle değiştirmek suretiyle tekrar fırına yerleştirin ve fırın kapısı yine kaşığın sapıyla hafif aralık kalacak şekide 10 dakika daha pişirin.

Pişirme süresi mutfaktaki neme, sıcaklığa ve fırınınızın özelliklerine göre değişiklik göstereceği için bu verdiğim dakikalar yerine hamurun tamamıyla yükselmiş olması ve dışının altın rengi almış olmasını baz alın. En son 10 dakikayı buna göre isterseniz uzatabilirsiniz. Ekler hamurlarını fırından çıkartıp soğumaya bırakın.






Düz bir masada kuğuları çizdiğiniz yağlı kağıdın üzerine boş bir yağlı kağıt sererek çizgilerin içine hamuru çok ince bir uç yardımıyla doldurun. Kuğu başları önce kapalı fırında 7 dakika ardından kaşık sapı sokularak hafif aralık 3 dakika daha, daha sonra yerleri tekrar ayarlanarak 5 dakika daha pişirilecek. Bunlar eklerin hamuru kadar şişmeyecektir. Kuğuları da soğumaya bırakın.

Malzemeler - Frambuazlı Krema

Not: Kremayı bir önceki gün hazırlayıp buzdolabında bekletirseniz zaman kazanmış olursunuz.

2 su bardağı tam yağlı süt
1 vanilya çubuğu, ortadan kesilip içi sıyrılmış
6 büyük boy yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/3 su bardağı elenmiş mısır nişastası
3 1/2 çorba kaşığı (50 g) tereyağı, 3′e kesilmiş, oda sıcaklığında
2 1/2 su bardağı (450 g) frambuaz (ben dondurulmuş kullandım, çözülmüş)
Opsiyonel - Kırmızı gıda boyası
Yapılışı - Frambuazlı krema
Vanilya çubuğunu ortasından kesip içindeki havyarını bir bıçağın ucuyla kazıyarak çıkartın. Sütü ve vanilya çubuğunu (havyarıyla beraber) ufak boy bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra ateşten alarak vanilyanın süte tat vermesini beklemek üzere bir kenara koyun (yaklaşık 10 dakika; 1 saatin üzerinde bekletirseniz sütü daha sonra biraz daha ısıtıp ılık-sıcak hale getirmeniz gerekecektir).

Büyük bir kaba soğuk su ve buz koyup bir kenarda bekletin. Yumurta sarılarını, şekeri ve elenmiş mısır nişastasını başka bir orta boy tencerede çırpın.

Çırpmaya devam ederek sütü ince bir sicim halinde eklemeye başlayın. Bir anda dökerseniz yumurtalar anında pişecektir, dikkatli olun. Vanilya çubuğunun büyük parçalarını içinden alın (bu çubukları yıkayıp tamamıyla kuruduktan sonra bir kavanoza koyup tepeleme şekerle doldurarak vanilyalı şeker olarak kahvelerinizde daha sonradan kullanabilirsiniz).


Tencereyi orta ateşe alıp kaynama noktasına gelene kadar çırpın. Kaynama noktasına 1-2 dakika daha çırptıktan sonra bir elek yardımıyla orta boy bir kaba aktarın. Bu kabı buzlu su dolu büyük kaba oturtarak çırpmaya devam edin. Yaklaşık 60 derece sıcaklığa indiğinde buz dolu kaptan çıkartıp 3′e böldüğünüz tereyağ parçalarını ekleyip onlar eriyene kadar çırpın. Başka bir eleğin içine çözülmüş veya taze frambuazları koyup tahta bir kaşığın arkasının yardımıyla ezerek krema dolu kaba aktarın.

Ardından karışana kadar çırpın. Frambuazlar karıştıktan sonra ortaya çıkan renkten çok da memnun olmadığım için (çok uçuk ve soluk bir pembe renk) 2-3 damla kırmızı gıda boyası karıştırarak istediğim şeker pembesi rengi aldım. Siz de deneyebilirsiniz.

Kabı tekrar buz dolu kaba yerleştirerek tamamıyla soğumaya bırakın. Tamamıyla soğuduktan sonra streç filmi kremanın tepesine bastırarak (arada hava kalırsa kremanın tepesinde kalın bir deri oluşacaktır) kapatın ve kullanacağınız zamana kadar buzdolabında bekletin (maksimum 2 gün).


Hazırlanışı


Pişen ekler hamurlarını yatay olarak ikiye kesin. Üst kapakları da dikey olarak ikiye kesin. Böylelikle her hamur topundan 1 alt 2 adet de kanat çıkmış olacaktır. Benmari usulü erittiğiniz (toplam 160 gram yeterli olacaktır) çikolataya kanatların tepelerini daldırıp bunları yağlı kağıt serili bir tepsiye dizip çikolatalar donana kadar buzdolabında bekletin. Hamurun alt kısmına 2 dolu dolu çorba kaşığı kremadan koyun, kanatları çikolatalı kısımları dışa bakacak şekilde yerleştirin en ortaya da kuğu başlarını saplayın. Servisten bir saat öncesine kadar eklerlerinizi buzdolabında
saklayın.














Once bu hafif ve lezzetli pastamiz icin malzeme listemizi yazalim.
1 adet ananas
1 paket toz santi
1 buyuk sut
1 kutu labne peyniri
yarim pandispanya
2 kutu ananas suyu
2 corba kasigi misir nisastası



Tarif :
Yarim pandispanyayi cemberin icine yerlestirdikten sonra ananaslarin yarisini kup kup dograyin. Icine sutlecirpilmis kremsanti ve labneyi ekleyin. Bu karisimi pandispanyanin uzerine dokup uzerini duzeltin.
Pastayi buzlukta sert bir kivam alana kadar bekletelim. Bu arada ananas suyu veya karisik tropik meyve suyunu nisasta ile pisirin. Sogumus pastanin uzerine sogumus olan bu karisimi dokun. En son olarak uzerine
ananas dilimleri yerlestirip tekrar buzluga koyarak uzerinin de sertlesmesini saglayin. Daha sonra
dilimleyerek soguk servis yapin.
 



KÖSTEBEK PASTA
Malzemeler:
4 yumurta
yarım paket margarin
1 paket bitter çikolata (80 gr)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
2-3 çorba kaşığı kakao
yarım kahve fincanı süt
1 çorba kaşığı ahududu (yada diğer türler) reçeli
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Ortası için:
4 adet muz
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 çay bardağı damla çikolata


Yapılışı:
Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. yuvarlak kek kalıbının tabanını margarinle yağlayıp unlayın. Margarin ve çikolatayı küçük bir tencerede eritin ve ılımaya bırakın. Un, kakao ve kabartma tozunu bir kabın içerisine eleyip karıştırın.
Derin bir kabın içinde şeker, yumurta ve vanilyayı mikserle iyice çırpın. Ardından sütü ve reçeli ekleyip tekrar karıştırın. Erimiş yağ ve çikolata karışımını da ekleyin ve iyice karışmasını sağlayın. Unlu karşımı yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyin ve iyi karışmasını sağlayın.

Hazırladığınız kek kalıbına karışımı dökün ve ısıtılmış fırında keki pişirin. Kekin üzerine küçük bir çatal ya da kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpın. Damla çikolatarı da ekleyip karıştırın. 5 dakika buz dolabında bekletin. Kek soğuduktan sonra kenarlarından içe doğru 2 santim kalacak şekilde bırakın ve ortasını bir kaşık yardımıyla 2 santim kadar oyun.

Oyarak çıkardığınız keki bir tabağa koyun. Kekin ortasına 4 adet muzu yanyana dizin. üzerine krem şantiyi kubbe şeklinde sürün. En üst kısma oyarak çıkardığınız kekleri kubbe şekli oluşturacak gibi koyun. Buzdolabında bir kaç saat bekletip dilimleyip servis yapın.
 



GEREKEN MALZEMELER

İki yumurta
125 Gr margarin
İki su bardağı un
Bir su bardağı toz şeker
Bir su bardağı su
Bir paket kabartma tozu
İki yemek kaşığı likör
İki yemek kaşığı kakao
Bir tatlı kaşığı limon suyu

KEKİN ŞURUBU

İki çorba kaşığı kakao

İki çorba kaşığı likör
Bir çay bardağı toz şeker
Bir su bardağı su
Bu karışımı bir kavanozda çalkalayın buzdolabına koyum kek pişene kadar bekletin,kek pişince sıcakken üzerine fırça ile yavaş yavaş yedirin.


YAPILIŞ ŞEKLİ:


Öncelikle margarini eritin ve soğutun yumurta ile şekeri ayran kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Yağı,unu,suyu,likörü,limonu,kabartma tozunu,kakaoyu koyun karıştırın,yağlanmış kek kalıbına dökün önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin,fırından çıkarıp servis tabağına alın,sıcakken üzerine şurubunu gezdirin
 



ÇİKOLATALI VE MERMALATLI KURABİYE

1 paket yumuşak margarin
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
3-4 su bardağı un
vanilya
1 paket bitter çikolata
vişne marmelatı

Çikolata ve marmelat hariç malzemeleri yoğurup elips şekli veriyoruz,170 derece fırında 25 dk pişiriyoruz.Piştikten sonra iki kurabiye arasına marmelat sürüp yapıştırıyoruz.çikolatamızı benmari usulu eritip kurabiyelerin uçlarını erimiş çikolataya batırıp fıstık,hindistan cevizi,şekerleme yada fındık parçaları ile süslüyoruz.


afiyet olsun...

Not:Arzuya göre çilek vişne böğürtlen marmelatı da kullanılabilir.
 



AYVA TATLISI

- 4 tane ayva
- 16 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 tane elma
- 5-6 tane karanfil
- ayva çekirdekleri
- 1 tane çubuk tarçın(olmasa da olur)

Üzeri için;
kaymak ya da krem şanti(ben kaymak tadında krem şanti kullandım)

Ayvalar yıkanır, kabukları soyulur,ortadan ikiye bölünür,orta kısmı temizlenir.ayve çekirdeklerini bi kenara ayırın.ayvalar geniş bir tencereye yanyana dizilir.her parçanın üzerine 2 şer çorba kaşığı toz şeker konur.tencereye 1 çay bardağı su, ayva çekirdekleri, karanfil, çubuk tarçın ilave edilir.tencerenin kapağı kapatılır,kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirilir.(en az 1,5 saat).piştikten sonra ayvalar geniş bir kaba alınır.1 tane elmanın kabukları soyulur,rendelenir.ayvaların piştiği tencerenin dibinde kalan şerbetin içine elma rendesi konur.kapak kapatılarak 15-20 dakika pişirilir.pişen elmalar ayva tatlısının orta kısmına konur.soğuduktan sonra üzerine kaymak ya da krem şanti konarak servis yapılır.


DENİZ YILDIZI (8 kişilik)

1 litre süt
2 kahve fincanı un
100 gr margarin
3 kahve fincanı şeker
2 tane damla sakızı

çikolata sosu için:
3 çorba kaşığı kakao
6 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt

Margarin hariç bütün malzemeyi karıştırıp koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşınca içine margarini katıp ocaktan alın ve mikserle çırpın. Kalıp oluşturabilmek için 1 lt lik kola şişelerinin altındaki çizgilerden kesip kaseler elde ediyoruz. Mikserle çırptığımız karışımı içini ıslattığımız kaselere koyup bir gece buzdolabında bekletin. Daha sonra tabaklara ters çevirip üzerine çikolata sosu dökerek servis yapın.
 






ALMAN PASTASI

4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı vişne

Kreması için:
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
3 su bardağı süt
150 gr margarin..

Pasta malzemeleri sırasıyla yumurta şeker köpük köpük olana kadar çırpılır diğer malzemelerde ilave edilir ve 170 derece fırında 35 dakika pişirilir..Kremasını malzemeler pişirme kabına konulur mikser le karışım çırpılır süt ilave edilerek muhallabi kıvamında pişirilir.
Pişen kek ortasından kesilir arasına krema bol miktarda sürülür. çekirdekleri çıkartılmış vişne bol miktarda konulur diğer kek üstüne kapatılıp sadece pudra şekeri kekin üst kısmına serpilir.soğuktuktan sonra servis edilir.


ELMALI KEK

*4 adet yumurta
*1.5 su bardağı toz şeker
*1 çay bardağı süt
*125 gr margarin
*1 su bardağı buğday nişastası
*2 su bardağı un
*1 paket k.tozu
*1 paket vanilya
*4 adet yeşil elma

üzeri için;
Pudra şekeri


Margarin eritilir ve soğumaya bırakılır.Yumurtalar ve şeker çırpılır.içerisine süt ve eriyip soğutulmuş olan margarin ilave edilip karıştırılır.nişasta ve un ilave edilip tekrar karıştırılır.En son olarak k.tozu ve vanilya ilave edilir.Yağlanmış tepsiye dökülür.Elmalar soyulup ayıklanır ve ince elma dilimi şeklinde kesilip kekin üzerine dizilir.Daha sonra 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar (ortalama yarım saat) pişirilir.Ilıyınca üzerine pudra şekeri serpilir...

ÇİKOLATA TOPLARI

1 su bardağı kakaolu kek (rondo`da çekilecek)
1 paket küçük hazır krema (ben pınarın kremasını kullandım)
200 gr bitter çikolata
hindistan cevizi
fındık
antep fıstığı
süs boncuğu

Kremayı küçük bir tencereye koyun. kaynayınca içine çikolataları atın. iyice erisin.karıştırın ve soğumaya bırakın.
soğumaya yakın içine çektiğiniz kekleri atın ve buzdolabına koyun iyice soğusun...şöyle kaşıkla alınabilir kıvama gelince küçük tatlı kaşığıyla alıp elinizde hafifçe şekil verip hindistan cevizi,antep fıstığı,fındık,süs boncuğu gibi malzemelere batırın ve çikolata kalıplarına koyun



`BİR` DOĞUMGÜNÜ PASTASI

4 paket petibör bisküvi(pastanın yüksekliğine göre azaltılabilir yada çoğaltılabilir)
1 paket vanilyalı puding
1 paket çilekli puding
2 tane muz
süt
hindistan cevizi
pasta süsü
renkli şekerlemeler


hazırlanışı:1 kase sütü bisküvilerimizi ıslatmak için ayırıyoruz.vanilyalı pudingimizi üzerindeki tarife göre pişiriyoruz.(dilerseniz kakaolu pusinglede yapılabilir)bisküvilerimizde 1 şeklini vermek için 2 bisküviyi çapraz diğer sırayı düz şekilde aşşağı doğru dikey olarak diziyoruzson olarak alt sıraya 3 adet bisküviyi yatay olarak diziyoruz.üzerine pudingimizi sürüyoruz.muz dilimlerini istediğiniz aralıkta diziyoruz.her katta aynı işlemi uyguluyoruz.ben 5 katlı yaptım.çilekli pudingimizi pişirip ılınınca pastamızın stünü kaplıyoruz.pürüzsüz olmasını beklemeyin.şekerlemeler pürüzleri kapatıcaktır.önce hindistan cevizimizi son olarak renkli pasta süsü şekerlerimizi serpiştiriyoruz.pastamız hazırdır.


PROFİTEROL

HAMURU İÇİN;
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
4 adet yumurta


İÇ KREMASI;
tepeleme 3 kaşık un
(tepeleme demek dolu dolu bir kaşık demek)
7 kaşık şeker
4 su bardağı süt
1 paket vanilya

ÇİKOLATA SOSU;
2 bardak süt
1 bardak toz şeker
25gr kakako(1paket)
bir yemek kaşığı un


HAMURUN HAZIRLANIŞI;
Bir tencere içine margarini koyup eritiyoruz.eriyen margarinin içine bir bardak su koyuyoruz su ve margarin kaynadığında unu eleyerek ilave ediyoruz Aynı yöne doğru hızlı hızlı karıştırıyoruz.(aynı yönde karıştırmazsak hamur söner) hamuru 5 dk daha çırpma teliyle karıştırdıktan sonra tencereyi ocaktan alıp ılıtıyoruz ılınan hamurun içine ilk önce bir yumurtayı kırıp hamura yumurtayı yedirerek karıştırıyoruz sırayla diğer yumurtalarıda kırıp mikserle aynı yönde yine çırpıyoruz Tatlı kaşığıyla alıp aralarında mesafe bırakarak yağlanmış tepsiye diziyoruz(tatlı kaşığıyla dolu dolu almayın yarısından biraz fazla alın yoksa hamur büyür)ısıtılmış 160 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin . PÜF NOKTASI PİŞİNCE FIRIN KAPAĞINI İLK 15 DK AÇMAYIN YOKSA HAMUR SÖNER)

KREMANIN YAPILIŞI ;
Tencereye un,şeker, koy karıştırararak sütü ilave et .iyice karıştırdıktan sonra muhallebi kıvamına gelene kadar pişir ocaktan alıcağına yakın vanilyayı ekle ve ocaktan alıp iyice karıştır

ÇİKOLATA SOSU İÇİN ;
Bunuda iç kreması bütün malzemeleri koyup pişirin.
profiterolleri içine iç kremasını koyduktan sonra üzerine çikolata sosunu dökünüz . not ; çikolata sosunun sıcak olması lazım
sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

manolya41

manolya41 resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey

sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  7.Oca.2011 Cum 21:12:21sohbet oyun linki
Bu Mesajdan Alıntı Yaparak Mesaj EkleMesaj Ekle

Malzemeler:
pandispanyası için:

4 tane yumurta
1 çay fincanı un
1 çay fincanı toz şeker
2 yemek k.kakao
1 p.kabartma tozu
1 paket krem şanti
1 çay fincanı süt
1 kase damla çikolatalı dondurma

pandispanyayı ıslatmak için:
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 yemek k. tozşeker
1 çay b. sıcak su


Dondurmalı Pasta Tarifi:

Karıştırma kabına yumurtaları kıralım, şekeri ilave edip çırpalım. Ayrı bir yerde unu, kabartma tozunu, kakao ve vanilyayı harmanlayalım. Karışıma ilave edelim iyice karıştıralım. Kelepçeli yuvarlak kalıba dökelim.170 derecelik ısıda 15 dakika pişirelim, daha sonra 150 dereceye düşürelim ısımızı kontrol ederek pişmesini sağlayalım.
Pişen pandispanyayı üç eşit parçaya bölelim. Yuvarlak pasta çemberine koyalım.
Bu arada krem şantisini hazırlayalım, karıştırma kabında sütü alalım, toz şantiyi ilave edelim cırpalım kıvama gelince yarısını ayıralım, çikolatalı dondurma ilave edip karıştıralım.
Granül kahveyi, şekeri sıcak su ile karıştırıp pandispanyanın üzerine sürelim, hazırladığımız dondurmalı şantinin bir kısmını dökelim ve yayalım. İkinci parça keki üzerine kapatalım.

Aynı işlemi bu kat içinde uygulayalım ve üçüncü pandispanya dilimini kapatalım ayırdığımız şantiyi sürelim, damla çikolata serperek süsleyelim.

Buzdolabın derin dondurucuda sertleşmesini sağlayalım, kalıbından çıkarıp servise sunabiliriz.

İçine sevginizi katmayı unutmayınız
 

Malzemeler:
KREP İÇİN
• 5 bardak süt 2 bardak un
• 4 yumurta
•3 kaşık sıvıyağ
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 4
çorba
kaşığı şeker
• 1 çay kaşığı tuz

KREMASI İÇİN
• 1 kilo çilek
.• 2 paket kremşanti
• 3 bardak süt



YAPILISI :

Kremşantiyi süt ile hazırlayalım. Çilekleri yuvarlak şekilde doğrayalım. Diğer tarafta tavanın içine 1 kaşık sıvıyağ koyalım. Krep hamuru malzemelerinin tamamını harmanlayalım. Krep harcından 1 cm. kalınlığında olacak şekilde tavaya dökelim. Arkalı önlü pişirelim. Krep harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım. Kremşantinin yarısını çilekler ile karıştıralım ve kreplerimizin arasına kat kat dökelim. En üstünü kalan son krepimiz ile kapattıktan sonra kalan krema ile üzerini kaplayalım. Buzdolabında soğuttuktan sonra servisini yapalım.



Malzemeler
• 100 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)
• 1,5 su bardağı toz şeker
•1 adet orta boy portakalın kabuğunun rendesi ve suyu
• 3 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan hazır süt kreması
• 2 yemek kaşığı damla çikolata
• 2,5 su bardağı un

Çikolatalı sos için;
• 2 su bardağı su
• 1/2 su bardağı tozşeker

• 1 tepeleme
yemek kaşığı un

• 2 tepeleme yemek kaşığı kakao




Hazırlanışı
1 Yumuşamış yağ, rendelenmiş portakal kabuğu ve toz şekeri derin bir kaba koyun. Mikserin orta devriyle iyice çırpın. Elenmiş unu ve vanilyayı yedirerek yavaş yavaş ilave edin.
2 Kabartma tozu, portakal suyu ve kremayı ekleyip tekrar çırpın. Son olarak, yumurtaları kırıp pürüzsüz bir hamur elde edin. Damla çikolatayı da katıp bu kez kaşıkla karıştırın.
3 Diğer taraftan, küçük kağıt kalıpları hazırlayın. Kek hamurundan biraz daha sert olan hamurdan kaşıkla alıp kalıpları ağızlarında bir santim kabarma payı kalacak şekilde doldurun.
4


Kekleri 5 dakika önceden ısıtıp 170 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında en az 20-25 dakika pişirip çıkarın.

5 Ilık hale gelmelerini bekleyip kalıplarından çıkarın ve servis tabağına yerleştirin.
6 Sosu hazırlamak için; su, toz şeker, un ve kakaoyu küçük bir tencereye koyun. Kısık ateşte, tahta çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
7 Kaynayınca ocaktan alıp ılık hale gelinceye kadar karıştırın. Sosu keklerin üzerine gezdirin ve servise sunun.
 



MALZEMELER
½ kg un
2adet yumurta
3kaşık yoğurt
1paket margarin
1tatlı kaşığı karbonat
300gr ceviz içi
Şerbet için:1lt su, 4bardak şeker, kaynatılır, limon sıkılır


Bülbül Yuvası Tatlısı tarifi

Unun ortasını açın, içine yumurta, margarin, yoğurt ve karbonat katıp yumuşak bir hamur haline getirin. Hamuru 2cm kalınlığında açın ve bardak yardımıyla yuvarlak parçalara kesin.

İki parçayı üst üste getirin ve ortalarına ceviz koyup biraz büzün.(kuş yuvası şeklini alacak)

Yağlı tepsiye dizin ve 170derecede 15dk pişirin. Fırından çıkardığınızda sıcak şerbeti yedirin.

Çocukluğumuzda ortadan ikiye ayırıp önce kremasını sonra bisküvisini yediğimiz kremalı bisküvi tarifi

Malzemeler,
Bisküvisi İçin,

* Yarım paket margarin (125 gram)
* 1 adet yumurta sarısı
* Yarım su bardağı pudra şekeri
* Yarım paket kabartma tozu
* Yarım paket vanilya
* 1 yemek kaşığı kakao
* Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağı)

Kreması için,

* 1 su bardağı toz şeker
* 1 poşet toz krem şanti
* Yarım su bardağı süt
* 1 yemek kaşığı toz jelâtin
* Yarım su bardağı sıcak su

Hazırlanışı,

1. Bisküvi hamurunu hazırlamak için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın.
2. Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun.
3. Hamuru merdane yardımıyla orta kalınlıkta açın.
4. Kurabiye kalıbıyla açtığınız hamurdan şekiller çıkarın.
5. Yağlanmış fırın tepsisine bisküvileri aralıklı olarak dizin.
6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
7. Pişen bisküvileri fırından çıkarıp ılınması için bekletin.
8. Kremasını hazırlamak için kâsede; jelâtin ve sıcak suyu iyice karıştırın.
9. Ayrı bir kâsede; şeker, krem şanti ve sütü koyulaşana kadar karıştırın.
10. Jelâtin ve krem şantili karışımı büyük bir kâsede birleştirip çırpmaya devam edin.
11. Kremayı; krema sıkma torbasına doldurun.
12. Bisküvilerin yarısına krema sıkın.
13. Kalan bisküvileri; kremalı bisküvilerin üzerine kapatın.
14. Şeklini bozmadan, elinizle üstten hafifçe bastırın.
15. Kremalı bisküvileri servis tabağına dizin.
16. Buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.



ÇİKOLATALI VE MERMALATLI KURABİYE

1 paket yumuşak margarin
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
3-4 su bardağı un
vanilya
1 paket bitter çikolata
vişne marmelatı

Çikolata ve marmelat hariç malzemeleri yoğurup elips şekli veriyoruz,170 derece fırında 25 dk pişiriyoruz.Piştikten sonra iki kurabiye arasına marmelat sürüp yapıştırıyoruz.çikolatamızı benmari usulu eritip kurabiyelerin uçlarını erimiş çikolataya batırıp fıstık,hindistan cevizi,şekerleme yada fındık parçaları ile süslüyoruz.




Not:Arzuya göre çilek vişne böğürtlen marmelatı da kullanılabilir.
 
 
CC sohbet icin buraya
  Mesaj Ekle, arkadaş oyun sohbet icin cagir